maanantai 29. joulukuuta 2008

"Päähenkilöni" Lisbeth


On tullut aika esitellä tekeillä olevan nukkekotini päähenkilö, Lisbeth. Hän sai nimittäin viime yönä uudet pukimet ja on nyt esiintymiskelpoinen.
Lisbeth on siis aiemmassa elämässään ollut espanjalainen matkamuistonukke. Sain hänet bonuksena Ainolta nukkevaihdon yhteydessä. Mahtaakohan Ainokaan tunnistaa, on mimmi kokenut sen verran kovan muodonmuutoksen.
Minun tarinassanihan Lisbeth on ranskalainen, tarkemmin sanoen pariisitar, joka ensimmäisen maailmansodan hullunmyllyssä menetti vanhempansa ja päätyi kotiopettajattareksi englantilaiseen kartanoon.
Lisbeth on nyt työskennellyt kartanossa neljä vuotta ja pian pieninkin suvun lapsista saavuttaa sen iän, jossa sisäoppilaitoksen katsotaan olevan kotiopetusta parempi ratkaisu. Toki Lisbeth saisi jäädä entiseen palveluspaikkaansa ja toimia sihteerinä, mutta hän halua päästä kiinni omaan, itsenäiseen elämään.
Niinpä hän on päättänyt perustaa kylään Coffee and tea roomin ja tilatkin ovat jo löytyneet.
Vaikka tarkoitukseni on tässä blogin osiossa esitellä vain henkilöitä ja heidän tarinoitaan, päätin esitellä Lisbethin matka-arkkuineen. Olen nimittäin valmistanut kahdelle tärkeimmälle henkilölleni arkut ja niihin pikkutavaraa. Näiden arkkujen avulla halusin tutustua henkilöihini paremmin. Mutta tässähän kävi niin kuin tarinaa kirjoittaessa, henkilö alkoi elää omaa elämäänsä ja osoittautui aivan toisenlaiseksi kuin olin kuvitellut.
Vaatimaton kotiopettajatar onkin varsinainen hienohelma, joka rakastaa kultaa ja kimallusta ja pistää minut valmistamaan sen mukaisia tamineita. Hui!
Tarina jatkuu lähipäivinä.

1 kommentti:

Aino kirjoitti...

Niinhän niille tarinoille tuppaa käymään - nimittäin, kokemusta on. Empä olisi ihan heti muistanutkaan, että sinulle tuollaisen nuken laitoin. Hienosti olet sen tuunannut. Mielenkiintoisia jatkoja vain projekteille. Pitäisi minunkin ruveta tekemään vaatteita omille nukkepienokaisilleni. Ja vaikka Kotokalliossakin eletään täyttä häkää arkea, niin minulla on vieläkin sen asukkaiden nimet hakusalla.Minulle nimet nimittäin on aika tärkeitä, jos nimi ei ole hyvä, ei tarinakaan tunnu hyvältä. Sinun Lisbethisi kuulostaa mielenkiintoiselta persoonalta ja kuulen mielelläni hänestä lisää.