perjantai 26. joulukuuta 2008

Taina Tomera auttaa mummia!


Minulla on sellainen kumma tapa, että hankin kirjoja kaikista niistä asioista, jotka kiinnostavat. Niinpä hyllyyni ja hyllyn viereen on kasaantunut myös nukkekoti, paperinukke ja lelukirjoja, joita esittelen pikkuhiljaa tämän otsikon alla.

Ensimmäisenä esittelen kuitenkin sen kaikkein tärkeimmän kirjan, jolla on ollut - jaa - ehkä ratkaiseva vaikutus siihen, että olen innostunut nukkis- ja minijutuista.Oikeasti tällä Astrid Lindgrenin kirjoittamalla ja suosikkikuvittajani Ilona Wiklandin "Taina Tomera auttaa mummia"-kirjalla ei ole mitään tekemistä nukkekotien kanssa. Mutta tämän lapsuuteni kirjan satumainen kuvitus ja tunnelma ja toisaalta kaimani Tainan neuvokkuus ja puuhakkuus ovat aina kiehtoneet mieltäni.

Kun sitten syksyllä aloitin miniryhmässä Järvenpäässä, toimintasuunnitelmani oli valmis. Halusin tehdä tuon mummin talon kammareineen...No, valmiina on sininen seinähylly, ostettu kahvimylly ja...haave jonka yli muut projektit näyttävät ajavan.

Pieni murunen tästä hankkeesta totutui kuitenkin, kun pääsin oikeastaan ensimmäisenä kokonaisena minityönäni toteuttamaan mummin torikojun, joka kuuluu olennaisena osana kirjaan. Kojuni on yhdessä muiden miniryhmäläisten kojujen kanssa esillä Taitaville-askarteluliikkeen ikkunassa Järvenpäässä. Kojusta on kuvia toisessa blogissani Touhukkaassa.Ei kommentteja: